Det bedste opladningsinterval og korrekte opladningsmetode for ternære lithium-batterier

Ternært lithiumbatteri (ternært polymer lithium-ion batteri) refererer til batteriet katode materiale anvendelse af lithium nikkel kobolt manganat eller lithium nikkel kobolt aluminat ternært batteri katode materiale lithium batteri, ternært sammensat katode materiale er nikkel salt, kobolt salt, mangan salt som råmaterialer, andelen af ​​nikkel kobolt mangan kan være justeret i henhold til det specifikke must, ternær materialenøgle til nye energikøretøjer, elektriske køretøjer, pneumatiske værktøjer, energilagring, intelligent intelligent fejemaskine, droner, intelligente intelligente bærbare enheder og andre områder.

Optimalt opladningsinterval for ternære lithium-batterier

Det bedste opladningsområde for et ternært lithiumbatteri er 20%-80%, når batteriets strømstyrke ned til tæt på 20% skal oplades i tide for at hjælpe med at forlænge batteriets levetid.På samme tid, hvis der ikke er særlige krav, oplades ternære lithium-batterier bedst til 80%-90% for at stoppe opladningen, hvis de er fyldte, kan det føre til overopladning af batteriet, hvilket også vil påvirke ydeevnen og levetiden af ​​batteriet. batteri.

Derudover er dagens nye energikøretøjers hurtigopladningsområde 30%-80%, når batteriet er opladet til 80%, er batteritemperaturen meget høj, på dette tidspunkt vil ladeeffekten også begynde at falde betydeligt, normalt nye energikøretøjer ternært lithiumbatteri fra 30 % til 80 % opladning tager kun en halv time, og 80 % til 100 % vil tage tyve til tredive minutter eller endnu længere, tidsomkostningerne er ikke omkostningseffektive.

Den korrekte måde at oplade det ternære lithiumbatteri på

Med hensyn til den korrekte metode til opladning af det ternære lithiumbatteri, hvis det er et enkelt ternært lithiumbatteri, kan det oplades direkte med den matchende oplader, men det er stadig nødvendigt at være opmærksom på følgende forhold.

Prøv ikke helt at udtømme strømmen af ​​det ternære lithiumbatteri før opladning, når det konstateres, at ydeevnen af ​​strømforbrugende udstyr begyndte at falde, betyder det, at batteristrømmen er lav, det er tid til at oplade batteriet.

 

Binært lithiumbatteri under opladning, oplad og aflad ikke ofte, det vil sige, oplad ikke opladningen direkte, fortsæt med at bruge, og genoplad derefter batteriet så meget som muligt, når det er fuldt.

 

Lejlighedsvis er det ternære lithiumbatteri opbrugt, betyder ikke noget, men det skal være første gang at oplade, hvis batteriet i en tilstand af strømtab stadig ikke er opladet, så vil det have en større indflydelse på ydeevnen og batteriets levetid.

Hvad angår den korrekte måde at oplade det ternære lithiumbatteri til nye energikøretøjer, ligner det faktisk et enkeltcellebatteri.I processen med den daglige brug af bilen bør du forsøge at undgå at opbruge strømbatteriet før opladning, og det er bedst at holde strømmen over 20% før opladning.

Og hvis der ikke er noget unormalt fænomen under opladning, så prøv ikke at tilslutte og frakoble ladepistolen så ofte som muligt, og når batteriet er i lav batteritilstand, men også for at oplade batteriet i tide, er det bedst ikke at lade batteriet i lang tid i en tilstand af strømtab.Hvis du vil forlænge batteriets levetid så meget som muligt, så anbefales det, at opladning til langsom opladning, hurtigopladning som supplement.


Indlægstid: Okt-09-2022